Lyngbytur Efterår

Lyngbyturen er nok Roklubben Furesøs mest traditionsrige tur!

Igen i 2018 planlægger vi to Lynbyture den sidste er søn d. 23. september kl 9:00. I år er der tilmelding til turene, men turene kan gennemføres uanset antal deltagere, bare det går op i 2- og 4- årers både samt at der er tilstrækkeligt med B-styrmænd. På selve dagen møder man op i Roklubben medbringende mad og drikkevarer og skriver sig på mandskabslisten som var det til normal søndagsroning.

Turen foregår i vores daglige rofarvand, så det er ikke en langtur i roreglementets forstand, men der er måske nogle, der synes det er en lang tur. Vi holder dog flere pauser undervejs, så man behøver ikke at blive hjemme bare fordi man ikke lige er indstillet på at ro 20+ km uden pause. Turen er meget velegnet for nye roere.

Turen kan selvfølgelig blive ændret hvis vejret kræver det, men normalt vil vi ro fra Roklubben med kurs mod Frederiksdal hvor den første pause holdes inden vi trækker bådene gennem slusen og fortsætter ad Mølleåen til Bagsværd Sø. På dette stykke er der, hvis det er godt vejr, mange udlejningskanoer, så styrmændene kan komme på en hård prøve for at undgå kollisioner med de uerfarne kanoroere, der sjældent har særlig godt styr på kanoen.

Der er naturligvis også turbådene at tage hensyn til, men deres styrmænd ved hvad de gør og ved også at robådenes styrmænd plejer at have styr på bådene.
Vel inde i Bagsværd Sø skal vi naturligvis passe på ikke at komme til at forstyrre kaproerne, men vi kan ro langs søbredden og rundt bag målstregen, for derefter at ro over til Bagsværd Roklub og Danmarks Rocenter. Vi kan dog risikere at der afholdes stævne på Bagsværd Sø, så der er adgang forbudt, så må vi afgøre om vi skal ro lidt længere på Furesøen eller afkorte turen. Hvis der er adgang, holder vi endnu en pause her inden vi begiver os ud på turen til Lyngby Sø hvor vi spiser frokost i en af de to Lyngby-klubber.

Efter at have nydt vores medbragte mad og drikkevarer og evt. en is fra ishuset begiver vi os hjemad via Mølleåen, Frederiksdal og Furesøen. Nogle gange er der én eller to både, der synes de trænger til endnu en is og derfor tager omvejen omkring Vejlesø i stedet for at ro lige hjem, men det er noget man skal aftale i båden og kun gør hvis alle er enige.
Turen slutter normalt ved 15-tiden og man kan jo så evt tage den sidste kop kaffe fra termokanden i klubben eller nyde andre forfriskninger efter lyst og behov.

Alle frigivne roere, unge som gamle, kan deltage, men man skal være B-styrmand for at kunne fungere som styrmand på denne tur. Et af kravene for at blive B-styrmand er netop at man har deltaget i et antal ture gennem slusen, så det er en god lejlighed til at få erfaring i denne disciplin inden for roning.

Billeder fra de ”gode gamle dage” hvor Lyngbyturen var et tilløbsstykke i Roklubben Furesø og vi stillede med mange både, inklusive et par ungdomsbåde

Bådene trækkes forsigtigt gennem slusenTalrige både fra Roklubben Furesø manøvrerer forsigtigt mellem endnu flere udlejningskanoer
Pause ved Bagsværd RoklubFrokost i Lyngby Roklub

Har du yderlig spørgsmål til Lyngbytur Efterår kan du kontakte Rochef.

Der vil maksimalt kunne deltage 38, og der er efter først til mølle princippet.

Du skal være medlem af Roklubben Furesø og samtidig logget ind på medlemsdelem for at kunne fortage tilmeldinger