Roning i både hvor der ikke er en styrmand.

Torsdag den 6/7-2017 mellem kl 18 og 19 havde vi desværre et sammenstød mellem en 1x fra Holte og en af vores 1x.
Sammenstødet sket mellem Kolle Kolle og Fandens hage.

I situationer som dette er det meget svært at afgøre hvem der skulle have set hvem og derfor have truffet de nødvendige foranstaltninger i forhold til det at undgå et sammenstød.

Det vil helt klart have været optimalt at begge både havde set hinanden i god tid og dermed have undgået sammenstødet.

Det vil altid være sådan, at roning på Furesøen i både uden styrmænd er forbundet med den risiko at komme meget tæt på andre både.

Den ansvarlige styrmand er den person der sidder på plads 1.

Denne person har ansvaret for:
at kigge siger over skulderen for hvert 4 tag - skiftevis den ene skulder og skiftevis den anden.
at der holdes til højre - således at kysten er tæt på når der ros mod uret og stor afstand 75 til 100 meter (100 meter er max jf vore roreglement) når der ros med uret.

Det kan ikke anbefales og bør ikke forkomme, at der tages et kig over skulderen, sættes kurs og så bare regne med/forventer, at fordi der ikke var en båd da man kiggede - så er det muligt at ror uden at følge retningslinjerne beskrevet ovenfor.

Vores båd (Spidsanden 1x) er desværre blevet trykket et par steder, kan dog stadig benyttes men skal ordnes af Jørgen Andersen inden den kan bruges som konkurrencebåd igen.

Venlig hilsen.
Bo