Nyhed

Ændring af DFfRs langtursreglementet

NB! Der er vedtaget en ændring af Dansk Forening for Rosports langtursreglementet omkring redningsveste:

§3 stk. 3 (ny tekst)
Desuden skal enhver deltager i langture over for klubbens bestyrelse vise at være bekendt med indretning og funktion af den type godkendt redningsvest, vedkommende bruger på turen, herunder at kunne iføre sig redningsvesten i vandet såfremt vesten ikke bæres under roning. Automatisk oppustelige veste skal altid bæres under roning.

Begrundelse for den foreslåede ændringer at mange klubber har ikke længere faststofveste (Traditionelle veste) og bruger i stedet for oppustelige veste med enten automatisk eller manuel udløsning. Det giver ikke mening at kræve, at man skal kunne iføre sig en faststofvest i vandet som man ikke bruger men ikke en oppustelig vest som man bruger. DFfRs udstationerede både er udstyret med oppustelige veste. Begrundelsen for, at den automatiske oppustelige vest altid skal bæres er, at den vil udløses når udløser- mekanismen kommer i direkte kontakt med vand samt, at man ikke kan iføre sig en udløst vest.

Teksten er pt. ikke ændret i det reglement der fremgår af DFfRs hjemmeside, men er gældende.

Da vi ofte låner veste i de klubber vi besøger og klubbens bestyrelse ikke nødvendigvis er deltager, skal turarrangøren være opmærksom på ovenstående, og som minimum sikre sig følgende:

 • Hvilken type veste anvendes.

 • Er alle deltagere bekendt med hvorledes vesten tages på i vandet og fungerer.


 • Indsendt af Rochef den; 11/04-2019
  Indlægget må bruges med angivelse af kilde: www.roklubbenfureso.dk


  Klubtelefon: 44 95 01 57
  Kontonr.: 1551 6550509
  CVR-nummer: 54646712

  Roklubben Furesø
  Frederiksborgvej 101
  3500 Værløse


  Medlem af:
  Dansk Forening for Rosport
  under
  Danmarks Idræts-Forbund