Furesøtalenter udtaget til EM

Clara Hornnæss 16 og Kristine S. Hansen Rømer 17 er begge Team Danmark godkendte og netop udtaget til EM i Tyskland.

De to talenter fra Roklubben Furesø, Clara Hornnæss og Kristine S. Hansen har brugt vinteren på at træne 7-8 gange om ugen i ergometer og dobbeltsculler. Den hårde træning har båret frugt og nu er de udtaget til at forsvare Danmark ved Junior EM i Essen, Tyskland, d. 18.-19. maj.

Ikke nok med at Clara Hornnæss og Kristine S. Hansen er blevet nomineret til Furesø Kommunes Talentpris 2019. Nu er de også blevet udtaget til ungdomslandsholdet, der skal til EUROPEAN JUNIOR CHAMPIONSHIPS i Essen i Tyskland den 18. -19. maj 2019. Her skal de sammen med 15 ungdomsroere fra hele landet kæmpe om EM medaljer. Clara og Kristine er det eneste kvindedobbeltscullerhold fra Danmark i U19 (17-19 årige). Så alene det at blive udtaget er utroligt flot. De to piger er tilmed kun 16 og 17 år, så de får virkelig kamp til stregen, når de skal kæmpe mod roere, der er et år ældre fra store ronationer som Tyskland, Frankrig, Italien og England.Faktaboks:
Du har stadig mulighed for at være med til at afgøre, hvem der skal have Furesø Kommunes talentpris 2019. Gå ind på kommunens hjemmeside og søg på talentpris 2019. Du har mulighed for at anbefale dit talent blandt de otte nominerede til dommerkomiteen frem til 20 maj.

Mads Boesen, der til daglig træner hos Roklubben Kvik, der er med til at træne pigerne er ikke i tvivl om deres talent: Kristine S. Hansen er en dygtig teknisk roer. Hun er meget bevidst omkring sin egen træning, meget struktureret og en dygtig stroke (den bagerste roer, der sætter kadencen)”. Clara Hornnæss har primært roet single sculler, hvor hun har været en af de mest dominerende roere i hendes klasse. Hun har en god forståelse for hvordan hun hele tiden kan blive dygtigere og så er hun en dygtig tekniker.

De to piger er Team Danmark godkendte og er her i 2019 blevet udtaget til U19 ungdomslandsholdets bruttotrop, hvor et andet af årets store mål er at ro sig en udtagelse til junior VM i Tokyo i dobbeltscoller. Så det bliver spændende at følge de to piger, slutter træner Mads Boesen.

Indsendt af Webmaster den; 09/05-2019