Vintertræning m.m.

Den 26. oktober slutter vi sommersæsonen af i Roklubben Furesø.
Det sker med den traditionelle Supperoning kl 12:00 efter fuldt af en lige så traditionel standerstrygning kl 16:00. Og for dem der har lyst sluttes denne dag af med en ”tag selv” middag. Alt dette kan du læse mere om i kalenderen på Klubbens Hjemmeside.

Men sæsonafslutning er ikke lig med der ikke sker mere i klubben. Således er der mulighed for træning hver uge.
* Mandag og Torsdag kl. 17:30-20:00 senior og master træning i roklubben
* Onsdag kl 18:00-19:00 Rospinning i roklubben
* Lørdag kl. 13:00-14:00 Svømning i Farum Svømmehal

Og der sker også mange aktiviteter i løbet af vinteren, som er af mere social karakter, så som Slibesøndag og Julestue m.m.

Der ud over kan man forsat ro på vandet hvis man har vinterroret, eller bruge vores romaskiner/robasin, lige så meget man har lyst til.
Dog er det kun mastergruppen der har organiseret roning lørdag kl. 9:00, men mange andre planlægger selv roning.

Der forgår også en masse målrettet ungdomsroerne, det får de særlig mail om. Dog kan nævnes at der er Ungdomstræning i roklubben tirsdag kl 18-20 og sjov og boldspil på Marie Kruse Skole Torsdag kl 18-20

Men gemmer sig så bag overskrifterne.
For mange medlemmer er det logik hvad der ligger bag disse overskrifter, men særlig nye ved det nok ikke helt. Derfor prøver vi at give en forklaring her:

Senior og master træning

Træning indendørs i roklubben Mandag og Torsdag kl 17:30-20. Da vores senior kaproere, også kaldet mastersroere, træner i klubben på disse tidspunkter. Vil de gerne have flere med til træningen. Det betyder ikke at man behøver at blive mastersroer, men blot at man gerne vil bruge vinteren på at holde sin form ved lige.

Mastergruppen vil stå for træningen, som bl.a. vil indbefatte forskellige øvelser på gulvet/i hallen samt noget ergometer roning.
Programmet og intensiteten kan man selv være med til at styre. Så der er plads til alle medlemmer

Rospinning

Vi er vant til at ro i takt, når vi er på vandet, og det at ro i takt er også essensen af rospinning.
Anette Kyster og Karin Beck, som underviser på skift, vil være tagroer/stroke, og takten følger musikkens rytme.
Holdet om onsdagen kl.18-19 er tilpasset, således alle kan deltage. Der er altså ingen forudsætning for at deltage, andet end du vil have motion og hyggeligt samvær.

Rospinningstimen er opdelt i 5 hoveddele.
* Velkomst, gennemgang at indhold af dagens træning. ca. 5min.
* Opvarmning med tag opbygning (teknik træning) ca. 10min
* Træningsprogrammet til musik med varierende tempo fra 24-34 tag pr. min. ca.20 til 25min.
* Afroning ca. 5min
* Udstrækning ca. 5min.

Tilmeldingen sker på hjemmesiden, og det er muligt at tilmelde sig onsdagen før.

Det Onsdag kl 18-19 med start den 30/10/19.

Har du spørgsmål er du velkomne til at kontakte Anette eller Karin.

Svømning

Svømning er en stor del af sikkerheden ved roning. Det er vigtig for alle at holde sine svømmefærdigheder ved lige.
Og som medlem af Roklubben Furesø har du mulighed for at gøre det lørdag kl. 13-14 i Farum Svømmehals trænings basin, hvor vi har et par baner at svømme på.

Du har mulighed for at aflægge en 300 meter svømmeprøve som så blive noteret i vores medlemssystem, for at du så kan overholde vores roreglement.
I roreglementet står der blandt andet dette:
* Roere under 18 år skal aflægge svømmeprøve på 300 m mindst én gang hvert år.
* For at kunne ro på langture skal der aflægges svømmeprøve 300 m. Svømmeprøven må ikke være ældre end 2 år.

Du møder bare op ved basinnet og får dig en dejlig svømme tur. Dog skal du bemærke der er lukket i ferierne.

Har du spørgsmål er du velkomne til at kontakte Gitte

Slibesøndag og Storvaskedag

Vedligeholdelse af vores flotte bådpark sker også i vinterhalvåret. Det sker bl.a. på vores storvaskedag og slibesøndage.

En Slibe søndag starter kl. 9:00 med lidt morgenkaffe og brød. Herefter vil vi gå til arbejdet med at slibe og lave forskellige ting ved bådene i bådhallen. Der er opgaver af en hver art, så man behøver ikke have forudsætninger for det håndværksmæssige.
Året første arbejdsdag handler det om at få vaske alle vores både grundigt af, og kikke dem efter for fejl og skader, derfor er denne dag kaldet storvaske dag.

Som medlem er du med til at sikre at vi kan ro ved at være med til at vedligeholde de både vi har, derfor bør du også deltage i disse slidesøndage.

Du kan bare møde op i klubben og deltage, men hvis du ved du kommer så må du gerne tilmelde dig, så vi har en ide om hvor meget brød der skal købes.

Du kan i kalenderen på hjemmesiden så hvornår di dage er.

Har du spørgsmål er du velkomne til at kontakte Ole

Følg med i kalenderen på hjemmesiden, hvor alle vores arrangementer kommer op. Og læs mere om hvad de går ud på. Der er masser af aktivitet. Så kom ind på hjemmesiden og tilmeld dig, hvis dette er et krav for at deltage.

Indsendt af Webmaster den; 17/10-2019